Phishing Phishing mails Phishing mails herkennen phishing test Phishing Phishing mails Phishing mails herkennen phishing test
Contacteer ons: +32 14 23 56 00 of e-mail
Phishing Phishing mails Phishing mails herkennen phishing test
Netwerk van mensen
Phishing Phishing mails Phishing mails herkennen phishing test
Phishing Phishing mails Phishing mails herkennen phishing test
Phishing Phishing mails Phishing mails herkennen phishing test

Phishing mails: wees op je hoede!

Phishing mails? Daar wil je liever niet het slachtoffer van worden. Daarbij word je namelijk opgelicht op internet door middel van valse e-mails die toekomen op jouw adres. Meestal zijn ze moeilijk te doorgronden: de oplichters maken er een sport van om deze zogenaamde phishing mails zo echt mogelijk te laten lijken, waardoor de kans groter is dat je je bij de lurven laat nemen!

Phishing mails herkennen

Hoe herken je phishing mails? Het kan een teken aan de wand zijn als je opeens ongevraagd e-mails in je postvak-in aantreft die afkomstig zijn van financiële instellingen of bedrijven waarmee je geen connectie hebt. Meestal wordt er in deze mails gevraagd om op een link te klikken of om een bestand te openen.

 

 

Het gevaar van phishing mails

Helemaal gevaarlijk wordt het wanneer je persoonlijke of gevoelige informatie invult op een website. Dit kan je beter nooit doen. Phishing mails bevatten bijna altijd een link, waarachter een nagebootste webpagina zit. Hierop wordt gevraagd om je persoonlijke gegevens, bijvoorbeeld bankinformatie, achter te laten. Bijkomend gevaar? De kans is reëel dat je op die manier ongemerkt malware of spyware binnenhaalt!

Hoe herken je phishing mails?

Jezelf indekken tegen phishing mails

Het is moeilijk om phishing mails te herkennen, maar een verwittigd man of vrouw is er twee waard! Wees extra op je hoede wanneer er online naar persoonlijke informatie wordt gevraagd. Een waardevolle tip: de Belgische overheid beschikt over een website genaamd ‘Safe on Web’ waarop je een phishing test kan invullen om te achterhalen hoeveel risico jij loopt wanneer er verdachte berichten in je postvak-in belanden. Doe deze test hier of leer phishing mails herkennen via deze tips.

Het is moeilijk om phishing mails te herkennen, maar een verwittigd man of vrouw is er twee waard!

Eerst phishing mails, dan telefoon

Criminelen die via online phishing mails al delicate informatie hebben verkregen, zoals de inloggegevens van je bankrekening, proberen nadien telefonisch om nog meer informatie van je los te krijgen zodat zij kunnen aanmelden op je bankrekening en je grote sommen geld afhandig kunnen maken. Wees dus altijd op je hoede!

Terug naar overzicht
Phishing Phishing mails Phishing mails herkennen phishing test
Vacatures